Fallout 4 Pipboy Prototype


Introduction:

Fallout 4 Pipboy Prototype

In de game Fallout 4 heeft het hoofdpersonage een soort apparaat aan zijn arm wat in de game als menu wordt gebruikt. Tijdens het keuzevak wil ik dit gaan nabouwen, ik heb mijn inspiratie uit andere Comment/How gehaald.

http://www.commenthow.com/id/A-3D-printable-Pip...

http://www.commenthow.com/id/How-to-Make-a-PIP-...

De versie die ik wil gaan maken zal ook een soort box worden omdat een versie die om de arm gaat niet haalbaar is en veel moeilijker is om te maken. Ook zal ik i.p.v. een moeilijk scherm mijn telefoon gebruiken omdat dit makkelijker is, verder is er hier ook een app voor die zelfs kan verbinden met het spel en real-time informatie toont.

De doos waar de telefoon in zit wil ik gaan lasercutten, het ontwerp haal ik van boxmaker o.i.d. Ook wil ik een Arduino toevoegen die een Led en speaker bevat om het wat echter te laten lijken. Het scharnier komt waarschijnlijk op de plaats waar je de telefoon er in kunt doen. Ik weet nog niet zeker wat ik precies welk 3d geprint object ik wil gaan verwerken in mijn prototype, mijn idee voor nu is een aantal versiersels uit te printen, te verven en deze bij de box te voegen.

Zelf vind ik dit een leuk concept en ook een haalbaar idee voor mijzelf.

Benodigdheden

- Arduino Led

- Piezo Speaker

- Arduino Set

- Hout voor het omhulsel

- 3D printer voor de accesoires

- Verf om het omhulsel te verven

- Een Telefoon met de Pip Boy App


Step 1:

Meet je device op

De eerste stap in het maken van je eigen Fallout Pipboy is het opmeten van je eigen device. Neem de lengte en de breedte en de hoogte op. Voor het gemak kun je ook je telefoon/tablet overtrekken.

Step 2:

Maak een Box

Ga allereerst naar makerscase.com om een doosje te ontwerpen op het formaat van je device. Als je dit gedaan hebt open het dan in Adobe Illustrator op een computer die aangesloten staat op een lasercutter en snij deze uit.

Als je klaar bent met het uitsnijden van je doosje neem je de bovenkant van het doosje.

Step 3:

Bouw je doosje

Allereerst maak je een gat in de zijkant van het doosje zodat de kabel van de Arduino er nog doorheen kan. Dit kan met een elektrische boor. Daarna gebruik je houtlijm om het doosje in elkaar te lijmen. LET OP! De bovenkant moet niet vastgelijmd worden. Lijm ook het ondersteuningsplatform voor je device vast aan de binnenkant.

Step 4:

Arduino

Voor deze stap zet je de Arduino precies als op de foto. De benodigdheden zijn 1 Arduino Piezo Speaker, 1 Arduino Led lampje een weerstandje en 4 kabels. Upload vervolgens de volgende code op je arduino:

#include "pitches.h"

int ledPin = 13; int speakerPin = 12;

int melody[] = { NOTE_DS8,NOTE_FS6 };

// note durations: 4 = quarter note, 8 = eighth note, etc.: int noteDurations[] = { 4,8,8 };

void setup() { // put your setup code here, to run once: pinMode(ledPin, OUTPUT); pinMode(speakerPin, OUTPUT);

}

void loop() { // put your main code here, to run repeatedly:

// Blinking Led digitalWrite(ledPin, HIGH); delay(1000); digitalWrite(ledPin, LOW); delay(1000); digitalWrite(ledPin, HIGH); delay(200); digitalWrite(ledPin, LOW); delay(200);

for (int thisNote = 0; thisNote < 8; thisNote++) {

// to calculate the note duration, take one second // divided by the note type. //e.g. quarter note = 1000 / 4, eighth note = 1000/8, etc. int noteDuration = 1000 / noteDurations[thisNote]; tone(8, melody[thisNote], noteDuration);

// to distinguish the notes, set a minimum time between them. // the note's duration + 30% seems to work well: int pauseBetweenNotes = noteDuration * 1.30; delay(pauseBetweenNotes); // stop the tone playing: noTone(8); delay(500); }

Step 5:

3D print je Vault Boy

Omdat een doosje niet genoeg is wil je er natuurlijk ook een eigen vault boy bij om het helemaal compleet te maken. Download het STL bestand via deze link. Open het vervolgens op een PC aangesloten op een 3D printer

Step 6:

Verf je spullen

Om het er leuk uit te laten zien gaan we het doosje en de vault boy verven. Je kan het verven in welke kleur je wilt. Ik heb eerst een zwarte grondlaag aangebracht, vervolgens heb ik met waterige groene verf een volgende laag aangebracht zodat het er een beetje verwoest uitziet in de stijl van Fallout.

Step 7:

Zet alles bij elkaar

Nu alles af is kun je alles in elkaar zetten. Onderin het doosje zet je de arduino met lampje en speaker. Op het platform zet je je device met de Fallout Pip Boy App. Deze kun je downloaden voor IOS en Android. Nu je dit hebt gedaan kun je Fallout spelen met je nieuwe zelfgemaakte Pip Boy!
Comments

Add a Comment

Sign in to comment.